Professionaliteit is de sleutel!
Bezoek ons
Breekiezel 131
3670 Oudsbergen (Gruitrode)
Bel mij
0032493370380
Ook WhatsApp mogelijk
Openingstijden
Di: 16.00u - 19.00u
Do: 14.00u - 19.00u
Zat: 08.00u - 13.00u

Osteopathie is een manuele onderzoeks- en behandelmethode van het bewegingsapparaat, van organen en weefsels in het lichaam. De osteopaat onderzoekt en behandelt manueel de bewegingsmogelijkheid van al deze systemen en zoekt naar bewegingsbeperkingen die een verband kunnen hebben met de klacht van de patiƫnt. Osteopaten maken gebruik van een uitgebreide praktische kennis over anatomie, fysiologie, neurologie en pathologie.

Een osteopaat zal alle blokkades en bewegingsbeperkingen in het lichaam, die met de klacht verband houden, in kaart brengen. Zo gaat hij op zoek naar de oorzaak van de klacht en behandelt deze door middel van manipulaties, spiertechnieken en mobilisaties. De osteopaat geneest niet maar moedigt het lichaam aan om zelf te genezen. Dit doet hij door blokkades en bewegingsbeperkingen die een genezing in de weg staan, op te heffen. Apparatuur of medicijnen worden niet gebruikt.

In de regel zijn de meeste klachten te behandelen met drie behandelingen. Maar de osteopaat stelt een individueel plan op en probeert een inschatting te maken van de hoeveelheid. Na de behandeling heeft het lichaam tijd nodig om te reageren op de technieken. Meestal wordt minstens een week gewacht tussen twee behandelingen in. De genezingstijd bedraagt de helft van de tijd dat men de klachten heeft!

De medische voorgeschiedenis en eventuele opnames meebrengen is altijd een hele hulp. Goed humeur en de wil om te genezen is een super belangrijke vereiste om mee te brengen naar de behandeling!! Voor de rest hoeft men niks mee te brengen.

De behandeling gebeurt meestal met het totaal-beeld in het achterhoofd in ondergoed. Voor de dames is een short natuurlijk geen probleem tenzij anders aangegeven. Als er vragen zijn altijd stellen!

Een osteopaat is een eerste lijnszorg en heeft geen voorschrift nodig om zijn behandelingen uit te voeren. De samenwerking met andere disciplines is wel gewenst. Samen staat men sterker!!

Stel een vraag

Heeft u nog een andere vraag? Stel deze gerust via onderstaand formulier.